Apteekki Tampereentien palvelut

eResepti eli sähköinen lääkemääräys

Vuoden 2010 syksystä alkaen apteekkimme on alkanut toimittaa eReseptejä eli sähköisiä lääkemääräyksiä. eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. eResepti tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, Reseptikeskukseen, jota ylläpitää KELA. eReseptien käyttö on helppoa ja turvallista. www.kanta.fi

Lääkevaihto

Vuoden 2003 huhtikuusta alkaen apteekit ovat voineet tarjota lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Lääkelaitos vahvistaa neljännesvuosittain listan lääkkeistä, jotka ovat vaihdettavissa edullisempaan. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen. Lisää viitehintajärjestelmästä www.stm.fi ja www.kela.fi .

Reseptien suoratoimitus

Apteekissamme on 4 istumapistettä ja 1 seisomapiste reseptintoimitusta varten. Palvelupisteissä voit keskustella apteekkimme ammattilaisen kanssa omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä yksilöllisesti ja häiriöittä. Yksi ja sama henkilö ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet ja opastaa niiden käytössä.

KELAn korvaukset

Vuoden 2016 alusta lääkekorvausta maksetaan vasta 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Alkuomavastuu on vuosikohtainen ja ei koske alle 18-vuotiaita. Vuonna 2017 Kelan kattosumma on 605,13 €. Vuotuisen omavastuuosuuden täytyttyä maksat lääkkeestäsi 2,50 euroa. Tämä koskee vain Kelan korvaamia lääkkeitä. Ei-korvattavat lääkkeet asiakas maksaa itse kokonaan. Kela seuraa vuotuisen lisäkorvaukseen oikeuttavan alku- ja vuosiomavastuurajasi täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella. Kun hinnoittelemme lääkkeitäsi, saamme automaattisesti Kelasta tiedon alkuomavastuu- ja kattosumman täyttymisestä, joten samalla saat lisäkorvausoikeuden lääkkeisiisi. Kun asioit apteekissamme, muista esittää Kela-kortti. Lisää tietoa lääkekorvauksista löytyy täältä.

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi apteekkimme tarkistaa asiakkaan käyttämien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Tämä palvelu pelaa joutuisasti, sillä käytössämme on reaaliajassa toimiva, uusinta tekniikkaa edustava interaktio-ohjelma. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Autamme sinua huomioimaan eri lääkeyhdistelmien mahdolliset riskit ajoissa. Jos sairastat monia eri sairauksia, sinun on hyvä keskittää lääkeostosi meille, niin apteekkimme ammattilaiset varmistavat lääkityksesi turvallisuuden.

Reseptien uusinta

Apteekkimme voi uusia reseptejä puolestasi joko puhelimitse tai sähköisesti. Reseptien uusinta kestää noin viikon.

Lääkehoidon tarkastus

Apteekissamme on mahdollisuus tilata lääkehoidon tarkastuta. Palvelu on tarkoitettu iäkkäille henkilöille tai, niille henkilöille, joilla on käytössä monia lääkkeitä. Asiantunteva proviisori tai farmaseutti tarkistaa mm. lääkkeiden yhteensopivuutta ja lääkkeiden parhaat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin. Sen lisäksi tarkistetaan tarvittaessa soveltuvatko lääkkeet iäkkäille. Me tulostamme yhteenvedon joten on helpompi tarkistaa tärkeimmät tiedot myöhemmin kotona. Palvelu on maksullinen.

Koneellinen annosjakelu

Apteekistamme on mahdollista ostaa koneellinen annosjakelupalvelu. Lääkkeet pakataan pieneen kerta-annospussiin, johon on kirjoitettu lääkkeiden ottamisajankohta (päivä ja kellonaika). Yleensä annospussit toimitetaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Sinun ei tarvitse enää jakaa lääkkeittä dosettiin, mikä helpottaa lääkkeiden ottamista ja parantaa lääketurvallisuutta. Palvelu sopii erityisen hyvin niille henkilöille, joilla on säännöllinen lääkitys ja useita lääkkeitä käytössään. Palvelu on maksullinen.

Lääkemuistuttaja

Apteekistamme  on mahdollista tilata lääkkeenoton muistutuspalvelu. Palvelussa apteekki ajastaa lääkemuistuttajan hälyttämään äänimerkillä ja va­lolla aina silloin, kun on aika ottaa lääkkeet. Kun lääkemuistuttaja hälyttää, kuitataan hälytys helposti nappia pai­namalla. Palvelu sopii erityisesti paljon lääkkeitä käyttäville, iäkkäille, muistiongelmista kärsiville, kuuriluontoisten lääkkeiden käyttäjille, lapsille/nuorille ja annosjakeluasiakkaille sillä se vähentää lääkkeiden oton unohduksia ja varmistaa lääkehoidon onnistumista.

Tiliasiakkuus

Asiakas voi halutessaan tehdä tiliasiakkuussopimuksen apteekkimme kanssa. Laskutamme tiliasiakkuusasiakkaita kerran kuukaudessa. Tiliasiakkuus on kätevä esimerkiksi niille henkilöille, jotka eivät itse pääse asioimaan apteekissa, vaan lääkeostokset hoitaa omainen tai palkattu henkilö.

Erikoisosaamista astma-, diabetes-, ja sydäntaudeista

Apteekkimme astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöillä on erikoiskoulutus ja uusin tieto näiden sairauksien lääkehoidosta. Yhdyshenkilöt pitävät tarkasti huolta jokaisen asiakkaansa lääkityksestä, näin eliminoidaan turhat päällekkäisyydet. Yhdyshenkilöltä saa myös ohjeita sairauteen vaikuttavista elintavoista.

Työpaikkakassat

Apteekillamme on useiden työpaikkakassojen kanssa sopimukset, joten asiointi meillä on kassan jäsenille helppoa ja nopeaa. Työtapaturman hoitoon tarvittavat lääkkeet saat apteekista veloituksetta mukaasi, kun lääkäri on tehnyt reseptiin merkinnät työnantajasta ja työpaikan vakuutusyhtiöstä.

Verenpainemittaus

Apteekissamme on mahdollisuus mitata verenpainetta ilmaiseksi. Mittauksen voi tehdä joko itsenäisesti tai henkilökunnan avustuksella.

Monipuolinen itsehoito-osasto

Uuden sijainnin myötä apteekkimme itsehoito-osasto kasvoi tarjontansa puolesta aivan uusiin mittoihin. Osastolta löydät useita vaihtoehtoisia tuotteita tilapäisten, lievien ja lyhytaikaisten oireiden hoitoon ja ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään niiden valinnassa. Saat myös ohjausta itsehoitotuotteiden käytössä. Kannattaa myös tarkistuttaa farmaseutilta, ettei itsehoitolääkkeillä ole haitallisia yhteisvaikutuksia käyttämiesi reseptilääkkeiden kanssa.

Kauneushoitola

Apteekin tiloissa sijaitsevassa hoitolassa sinua palvelee SKY-kosmetologi. Palveluihin kuuluvat mm. kasvohoidot, kaulan- ja dekolteen hoito, jalkahoito ja kulmien värjäykset ja -muotoilu. Hoidot tehdään ammattitaitoisesti laadukkailla tuotteilla juuri sinun tarpeittesi mukaan. Meiltä löytyy sopivat hoitotuotteet kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Tarkemmat palvelukuvaukset sekä hinnaston löydät täältä. Voit varata ajan puhelimitse p. 02 238 1457.

Terveydeksi!-lehden jakelupiste

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton julkaisema ilmainen asiakaslehti. Se ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Suomen neljänneksi luetuimmaksi lehdeksi noussut lukupaketti tarjoaa sinulle luotettavaa ja ajankohtaista tietoa mm. terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkien palveluista. Terveydeksi!-lehdellä on yli miljoona lukijaa. Muista hakea oma lehtesi meiltä. www.terveydeksi.fi

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta.

Lisää ohjeita lääkkeiden palauttamisesta apteekkiin voit lukea tästä (Pdf-tiedosto).