Apteekki Tampereentien palvelut

eResepti eli sähköinen lääkemääräys

Sähköinen lääkemääräys eli eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. eResepti tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, Reseptikeskukseen, jota Kela ylläpitää. eReseptien käyttö on helppoa ja turvallista. www.kanta.fi

Lääkevaihto

Apteekit voivat tarjota lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea vahvistaa neljännesvuosittain listan lääkkeistä, jotka ovat vaihtokelpoisia keskenään. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen. Lisää viitehintajärjestelmästä www.fimea.fi ja www.kela.fi .

Reseptien suoratoimitus

Apteekissamme on 5 istumapistettä ja 2 seisomapistettä reseptintoimitusta varten. Palvelupisteissä voit keskustella apteekkimme ammattilaisen kanssa omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä yksilöllisesti ja häiriöittä. Yksi ja sama henkilö ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet ja opastaa niiden käytössä.

Kelan korvaukset

Lääkekorvausta maksetaan lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty reseptillä sairauden hoitoon ja joille on vahvistettu Kela-korvattavuus. Lääkekorvauksissa on 50 euron kalenterivuosikohtainen alkuomavastuu, ja maksat lääkkeesi kokonaan itse sen täyttymiseen saakka. Alkuomavastuuta ei sovelleta lapsiin ja nuoriin. Vuosiomavastuu vahvistetaan joka vuosi erikseen, ja se on 592,16 euroa vuonna 2023.

Vuoden 2020 alusta lähtien apteekeissa näkyy ajantasainen vuosiomavastuukertymä. Tieto vuosiomavastuun ylittymisestä tulee reaaliaikaisesti lääkeoston yhteydessä, ja saat lisäkorvauksen suoraan apteekista. Loppuvuoden ajan maksat jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun. Ei-korvattavat lääkkeet maksat kokonaan itse.

Lisätietoa lääkekorvauksista löytyy täältä.

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi apteekkimme tarkistaa asiakkaan käyttämien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Tämä palvelu pelaa joutuisasti, sillä käytössämme on reaaliajassa toimiva, uusinta tekniikkaa edustava interaktio-ohjelma. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Autamme sinua huomioimaan eri lääkeyhdistelmien mahdolliset riskit ajoissa. Jos sairastat monia eri sairauksia, sinun on hyvä keskittää lääkeostosi meille, niin apteekkimme ammattilaiset varmistavat lääkityksesi turvallisuuden.

Reseptien uusinta

Apteekkimme voi uusia reseptejä puolestasi sähköisesti tai puhelimitse. Sähköisten reseptien uusinta kestää tavallisesti noin viikon. Puhelinuusinta on maksullinen palvelu.

Mehiläisen digiklinikan kautta reseptin uusinta onnistuu minuuteissa. Farmaseutti asioi puolestasi digiklinikalla ja päivystävä lääkäri uusii reseptin. Palvelun tarjoaa Mehiläinen Oy ja onnistunut reseptin uusinta on maksullinen. Kysy palvelusta lisää henkilökunnalta.

Lääkehoidon tarkistus

Apteekistamme on mahdollista tilata lääkehoidon tarkistus. Palvelu on tarkoitettu iäkkäille henkilöille tai henkilöille, joilla on käytössä monia lääkkeitä. Asiantunteva proviisori tai farmaseutti tarkistaa muun muassa lääkkeiden yhteensopivuuden ja lääkkeiden parhaat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin. Lisäksi tarvittaessa tarkistetaan, soveltuvatko lääkkeet iäkkäille. Tulostamme lääkehoidon tarkistuksen yhteydessä yhteenvedon, josta on helppo kerrata tärkeimmät tiedot myöhemmin kotona. Palvelu on maksullinen.

Koneellinen annosjakelu

Apteekistamme on mahdollista ostaa koneellinen annosjakelupalvelu. Lääkkeet pakataan pieneen kerta-annospussiin, johon on merkitty lääkkeiden ottamisajankohta (päivä ja kellonaika). Yleensä annospussit toimitetaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Sinun ei tarvitse enää jakaa lääkkeitä dosettiin, mikä helpottaa lääkkeiden ottamista ja parantaa lääketurvallisuutta. Palvelu sopii erityisen hyvin niille henkilöille, joilla on useita säännöllisesti otettavia lääkkeitä käytössään. Palvelu on maksullinen.

Tiliasiakkuus

Asiakas voi halutessaan tehdä tiliasiakkuussopimuksen apteekkimme kanssa. Laskutamme tiliasiakkaita kerran kuukaudessa. Tiliasiakkuus on kätevä esimerkiksi niille henkilöille, jotka eivät itse pääse asioimaan apteekissa, vaan lääkeostokset hoitaa omainen tai palkattu henkilö.

Erikoisosaamista astma-, diabetes-, ja sydäntaudeista

Apteekkimme astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöillä on erikoiskoulutus ja uusin tieto näiden sairauksien lääkehoidosta. Yhdyshenkilöt pitävät tarkasti huolta jokaisen asiakkaansa lääkityksestä, näin eliminoidaan turhat päällekkäisyydet. Yhdyshenkilöltä saa myös ohjeita sairauteen vaikuttavista elintavoista.

Työpaikkakassat

Apteekillamme on useiden työpaikkakassojen kanssa sopimukset, joten asiointi meillä on kassan jäsenille helppoa ja nopeaa. Työtapaturman hoitoon tarvittavat lääkkeet saat apteekista veloituksetta mukaasi, kun lääkäri on tehnyt reseptiin merkinnät työnantajasta ja työpaikan vakuutusyhtiöstä.

Verenpainemittaus

Apteekissamme on mahdollisuus mitata verenpainetta ilmaiseksi. Mittauksen voi tehdä joko itsenäisesti tai henkilökunnan avustuksella.

Monipuolinen itsehoito-osasto

Monipuoliselta itsehoito-osastoltamme löydät useita vaihtoehtoisia tuotteita tilapäisten, lievien ja lyhytaikaisten oireiden hoitoon. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa mielellään niiden valinnassa ja ohjaa niiden turvalliseen käyttöön. Kannattaa myös varmistaa farmaseutilta, ettei itsehoitolääkkeillä ole haitallisia yhteisvaikutuksia käytössäsi olevien reseptilääkkeiden kanssa.

Kauneushoitola

Apteekkimme tiloissa sijaitsevassa hoitolassa sinua palvelee SKY-kosmetologi. Palveluihin kuuluvat muun muassa kasvohoidot, kaulan ja dekolteen hoito, jalkahoito sekä kulmien värjäykset ja muotoilu. Hoidot tehdään ammattitaitoisesti laadukkailla tuotteilla juuri sinun tarpeittesi mukaan. Meiltä löytyy sopivat hoitotuotteet kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Tarkemmat palvelukuvaukset sekä hinnaston löydät täältä. Voit varata ajan puhelimitse numerosta 02 238 1457.

Terveydeksi! -lehden jakelupiste

Terveydeksi! -lehti on Apteekkariliiton julkaisema ilmainen asiakaslehti. Se ilmestyy 4 kertaa vuodessa ja tarjoaa luotettavaa ja ajankohtaista tietoa muun muassa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkien palveluista. Voit poimia lehden mukaasi meillä asioidessasi. www.terveydeksi.fi

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksuton.

Lisää ohjeita lääkkeiden palauttamisesta apteekkiin voit lukea tästä (Pdf-tiedosto).